Το Κεφαλοτύρι είναι σκληρό, κίτρινο τυρί φτιαγμένο από πρόβειο και κατσικίσιο Ελληνικό γάλαι. Ανάλογα με το μείγμα του γάλατος που χρησιμοποιείται στην παραγωγή, το τυρί ποικίλλει μεταξύ του κίτρινου και του άσπρου χρώματος.
Το Κεφαλοτύρι είναι δημοφιλές και πασίγνωστο τυρί, έχοντας τις ρίζες του ήδη από την βυζαντινή εποχή.
Το κεφαλοτύρι ωριμάζει μετά από δύο με τρεις μήνες.
Ένα ώριμο κεφαλοτύρι, ενός χρόνου ή και περισσότερο, είναι πιο ξερό και με δυνατότερη γεύση, και τρώγεται είτε σαν μεζές μαζί με ούζο είτε τριμμένο πάνω σε άλλα φαγητά.
Παλετοποίηση
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | PIECES / CARTON | CARTON / LAYER | LAYERS / PALLET | CARTON / PALLET | NET / PALLET | GROSS / PALLET |
---|---|---|---|---|---|---|
KEFALOTIRI 8 Kg | 1 | 8 | 6 | 48 | 432 | 432 |
KEFALOTIRI 250 gr | 16 | 15 | 11 | 165 | 660 | 676 |