Η Φέτα Μπουκουβάλας είναι ένα παραδοσιακό προϊόν, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) που παρασκευάζεται σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές, από παστεριωμένο πρόβειο και γίδινο γάλα με μέγιστο ποσοστό γίδινου 30%.
Ελαφρώς σκληρή, ώστε κατά το κόψιμό της να μην θρυμματίζεται, η Φέτα Μπουκουβάλας παραμένει σταθερή διαχρονικά σε ποιότητα και πλούσια, χαρακτηριστική γεύση.
Ωριμάζει τουλάχιστον 2 μήνες από την ημερομηνία παράγωγης.
Καταναλώνεται ως ορεκτικό, σε σνακς ως συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα και σαλάτες, ως σαγανάκι.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση σε πίτες και ομελέτες, χρησιμοποιείται σε πολλές και ποικίλες συνταγές προσθέτοντας γεύση και αποτελεί συστατικό σε πολλά μεσογειακά φαγητά.