Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) που παρασκευάζεται σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές, από παστεριωμένο πρόβειο και γίδινο γάλα με μέγιστο ποσοστό γίδινου 30%.
Παρασκευάζεται με τον παραδοσιακό τρόπο και στραγγίζει φυσικά σε ειδικά πανιά (τσαντίλες) για εικοσιτέσσερις ώρες και στη συνεχεία συσκευάζεται. Είναι ένα εκλεκτό τυρί που ξεχωρίζει για την πλούσια πικάντικη γεύσης του και την εξαιρετική του ποιότητα, που παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη στο χρόνο. Η φέτα ωριμάζει τουλάχιστον 2-4 μήνες από την ημερομηνία παράγωγής της.
Καταναλώνεται ως ορεκτικό, σε σνακς ως συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα και σαλάτες, ως σαγανάκι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση σε πίτες και ομελέτες, χρησιμοποιείται σε πολλές και ποικίλες συνταγές προσθέτοντας γεύση και αποτελεί συστατικό σε πολλά μεσογειακά φαγητά.