Μεσογειακή Διατροφή

μπουκουβαλας φετα

Τα τυροκομικά προϊόντα αποτελούν βασικό στοιχείο της Μεσογειακής Διατροφής. Τις τελευταίες δεκαετίες, η επιστημονική κοινότητα έχει αναγνωρίσει, μέσα από πληθώρα κλινικών και επιδημιολογικών μελετών, το σημαντικό ρόλο της Μεσογειακής Διατροφής, τόσο στην πρόληψη, όσο και στην έκβαση πολύπλοκων ασθενειών, όπως οι καρδιοαγγειακές παθήσεις.

Η μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και περιλαμβάνει ζυμαρικά, ψωμί, δημητριακά, ρύζι και πατάτες, πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα και ελάχιστο κρέας. Περιλαμβάνει επίσης το ελαιόλαδο ως κύρια πηγή λίπους και κατανάλωση κρασιού (ένα ή δύο ποτήρια κρασί την ημέρα).

Τα προϊόντα που ανήκουν στο «καλάθι» προϊόντων της μεσογειακής διατροφής έχουν μια συνεχή ανοδική ζήτηση παγκοσμίως, καθώς οι σύγχρονοι καταναλωτές έχουν γίνει ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα ευεξίας και υγιεινής διατροφής.